Milyen előnyöket tud nyújtani számunkra a kerékpár, mint közlekedési eszköz?

Milyen előnyöket tud nyújtani számunkra a kerékpár, mint közlekedési eszköz?

Milyen előnyöket tud nyújtani számunkra a kerékpár, mint közlekedési eszköz?

Számos előnyt nyújt a kerékpár, mint közlekedési eszköz. Éppen ezért egyre több és több város fedezi fel a kerékpárt, mint megoldást a közlekedési problémákra, a közlekedési dugók, zaj- és környezetszennyezés csökkentésére.

Az első érv a kerékpár használata mellett a városi viszonylatban az időmegtakarítás. Kutatások bizonyítják, hogy a városban a kerékpár a leggyorsabb közlekedési eszköz 7 km-es távolságig, ezért fontos választási alternatíva a motorizált közlekedéssel szemben. Az elsődleges szempont a kerékpárosok részéről a sebesség, ami megelőzi a „biztonság“ és a „kényelem“ kérdését.

Szemléletformáló rovat kerékpárosoknak, gyalogosoknak, autósoknak!
Műsorvezető: Vendégünk Simon Szilárd, a Szekler Teker Egyesület tagja, akivel A kerékpáros közlekedés előnyeiről fogunk beszélgetni.
Fontos információ a fenntartható közlekedésről. A műsorszám közreműködő partnere a Szekler Teker Egyesület.

K: A kerékpár a legalkalmasabb jármű arra, hogy eljussunk egyik helyről a másikra.

Nem kell dugóban rostokolni, parkolót keresni, nagyokat kerülni, autóbuszra várni. Utazásod percre pontosan tervezhető, mindig kiszámítható.

A kerékpárosok körében végzett felmérések kimutatták, hogy a többség a közvetlen kapcsolatot részesíti előnyben, még akkor is, ha az veszélyesebb, szemben a biztonságosabb, de hosszabb útvonallal. A kerékpározás szabadságérzetet ad, nagyobb szabadságot a közlekedésben, az útvonalválasztás tekintetében is. Kerékpárral olyan keskeny utakon, ösvényeken és rövidítéseken lehet haladni, amely autóval nem lehetséges.

A kerékpározás előnyei a gyorsaság mellett még, hogy olcsóbb, egészségesebb és környezetkímélőbb közlekedési mód a motorizált közlekedéssel szemben.

Kerékpározni jó, kerékpározni előnyös, légy jófej és pattanj nyeregbe!

Megosztás

Hozzászolások