Night Ride

nightride

Night Ride

Az Európai mobilitási hét rendezvénysorozathoz kapcsolódva, szeptember 18-án „Night Ride” akciót, azaz éjszakai biciklis felvonulást tartunk.

Szervezők: a Szekler Teker és a Bringázz Udvarhely! civil mozgalmak
Partnerszervező: Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Célunk:
Az akció célja a biztonságos éjszakai kerékpározás népszerűsítése, mert a láthatóság életet ment!
Napjainkban a kerékpározás egyre nagyobb szerepet játszik a közúti közlekedésben, ugyanakkor ez, sajnálatos módon együtt jár a közúti balesetek számának növekedésével is. A kerékpározás kiemelt baleseti kockázata különösen éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok esetén, az észlelhetőség hiányakor lép fel.

Leírás:
A kerékpárjainkat és magunkat megfelelő fényjelzésekkel felszerelkezve bebiciklizzük a várost. Találkozunk este 21 órakor a Városi parkban és a várost körbetekerve az alsó Merkúr áruház parkolójába érkezünk, ahol egy bemutatót tartunk az éjszakai láthatósági felszerelésekről.

Útvonal:
Városi park – Városháza tér – Bethlen Gábor utca – Kisköved utca – Bethlen negyedi park – Céhek utca – Bethlen Gábor utca – Villanytelepi utca – Városháza tér – Kossuth Lajos utca – Rákóczi Ferenc utca – körforgalom – 1918 December 1 utca (a Merkúr áruház felső parkolója)

Találkozás: szeptember 18., péntek 21 órakor a Városi parkban

Részvételi feltétel:
Az eseményen való részvétel kizárólagos feltétele a törvény által előírt láthatósági felszerelés megléte: fényvisszaverő ruházat, láthatósági mellény vagy láthatósági pánt, első-hátsó fények, küllőprizmák, vagy ezt helyetesítő küllőfények!

Kérünk, hogy Te is tedd láthatóvá magad és a bringád és csatlakozz akciónkhoz, hogy ezzel is támogassuk a székelyudvarhelyi bicikliseket és a biztonságos kerékpáros közlekedést!

További partnereink: Feel Good Sportegyesület, EKE- Székelyudvarhely, Areopolis Floorball Sportegyesület, Black 69 Floorball Team

A program támogatói: Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány „Jó Ötlet” pályázata, Merkúr Áruház, Bringaház kerékpár-szakszervíz, Impar Kft

Megosztás

Hozzászolások