Sok érdeket kell összhangba hozni

Sok érdeket kell összhangba hozni

Pár hónapja titokzatos módon eltűnt a három évvel ezelőtt, a Kőkereszt térre kihelyezett bringatámasz. A civilek szerint ez a tény jól szimbolizálja a város tehetetlenségét az alternatív közlekedési módozatok bevezetése, népszerűsítése terén. A városmenedzser viszont azt mondja: a folyamat elindult, de a gyümölcs beérése még valóban távol van.

A kerékpáros-közlekedés népszerűsítését felvállaló Szekler Teker Egyesület november közepén tájékoztatást kért a Városházától, hogy miért nem volt az elmúlt három évben semmilyen megvalósítás a biciklis infrastruktúra terén.

Részt kérnek a munkából
Tíz pontban fogalmazták meg kérdéseiket, és találkoztak is Jakab Attila városmenedzserrel, aki a közlekedési ügyekért is felel a polgármesteri hivatalnál. Többek között az eltűnt bringatámasz ügye, a megígért, de még mindig meg nem valósított Bethlen Gábor utcai kerékpárossáv helyzete volt a listájukon. A civilek ugyanakkor elhibázottnak látják a város parkolás-politikáját (szerintük az olcsó parkolási díjjal, az annál is olcsóbb parkolóbérlettel még több autót vonzanak a városközpontba, akár egész napos parkolásra is), és felrótták a városmenedzsernek, hogy nem működik a három évvel ezelőtt a civilek kérésére épp általa létrehozott közlekedésfejlesztési munkacsoport.

Megosztás

Hozzászolások